Colectarea şi valorificarea deşeurilor din sticlă - un proces simplu şi eficient


Sticla este unul dintre materialele cele mai folosite pentru ambalarea lichidelor precum apa, sucurile, laptele, băuturile alcoolice şi multe altele. Însă, rata de colectare şi valorificare a acesteia este destul de redusă, deşi procesul este unul relativ simplu. Având în vedere că sticla este un produs natural, prin reciclarea sa nu se pierd proprietăţile. Aşadar, reciclarea sticlelor, a borcanelor şi a altor recipiente de acest fel reprezintă o soluţie sustenabilă şi o dovadă de responsabilitate din partea operatorilor economici, dar şi a întregii populaţii.

În caz contrar, materialul va polua semnificativ mediul înconjurător, fiind atât de rezistent, încât nu se descopune vreme de mii de ani în mod natural.

Cu ajutorul unei firme specializate, precum Klaussenburg Recycling GmbH, sticla se poate colecta, recicla şi valorifica cu uşurinţă. Fiecare societate va putea beneficia de soluții personalizate, astfel încât, colectarea și valorificarea deșeurilor din sticlă să fie un proces simplu.

Ce presupune valorificarea deşeurilor din sticlă


Procesul de valorificare a sticlei este destul de simplu, sticla fiind un material foarte uşor de reciclat.

Înainte de colectare, este important ca recipientele din sticlă să fie uscate şi depozitate separat de restul deşeurilor reciclabile. Astfel, societăţile generatoare de deşeuri trebuie să facă o sortare inițială a materialelor. Apoi, ele sunt colectate şi transportate la centrul logistic Klaussenburg, unde trec, din nou, printr-un proces de separare. Urmează transportul către centrele de reciclare, unde începe procesul de valorificare.

La destinaţia finală, deşeul este spălat cât mai bine, sortat corespunzător, în funcţie de culoare, măcinat imediat după ce au fost eliminate etichetele şi topit sau tratat în vedere reutilizării.

Reciclarea sticlei are efecte benefice, dintre care merită menţionate:

  • Conservarea resurselor, economisirea materiei prime şi reducerea costului de producţie - reutilizând sticla, costurile de producţie din numeroase industrii scad semnificativ
  • Reducerea poluării mediului înconjurător - prin eliminarea din gropile de gunoi
  • Reducerea consumului de energie