Colectarea şi eliminarea deşeurilor biodegradabile


Deşeurile biodegrabile reprezintă cel mai popular tip de deşeu care poate fi generat de către companiile care lucrează în industria alimentară. Acestea reprezintă aproximativ 50% din cantitatea totală de deşeuri care rezultă din activităţile acestor companii. Fiind biodegradabile, înseamnă că ele au un efect benefic asupra mediului înconjurător, iar procesul de descompunere se produce în mod natural, fără intervenţia umană.

Cu toate acestea, o gestionare potrivită poate favoriza transformarea deşeurilor biodegradabile într-un îngrăşământ natural denumit compost. Producerea acestui tip de îngrăşământ, care are o valoare nutritivă mare, se poate face cu costuri reduse. De asemenea, în procesul de producţie a compostului, se interzice utilizarea substanţelor periculoase pentru mediu.

Colectarea deșeurilor biodegradabile


Deşeurile biodegradabile se colectează în recipiente special concepute sau în depozite ecologice. Pentru o identificare uşoară şi o colectare eficientă şi rapidă, recipientele destinate deşeurilor biodegradabile sunt separate de cele pentru deşeurile menajere sau alte tipuri de reziduuri.

În astfel de recipiente se pot depozita deşeuri precum mătase, lână sau alte fibre naturale, rumeguş, fân, paie, frunze, crengi sau alte resturi vegetale, în funcţie de tipul de activitate al companiilor şi produsele cu care lucrează. Cenuşa este, de asemenea, un deşeu biodegradabil, atât timp cât ea rezultă din arderea exclusivă a lemnului.

Chiar dacă industria alimentară generează cantităţi mari de deşeuri alimentare, nu toate sunt biodegradabile. Astfel, în recipientele speciale se strâng deşeuri alimentare precum resturi de fructe şi legume, resturi de pâine, cereale şi coji de ouă sau de nucă. În schimb, este interzisă depozitarea resturilor de carne sau pește, resturilor de produse lactate, excremente de origine animală, plante tratate cu pesticide sau ouă întregi. În cazul în care se depozitează deşeuri alimentare care nu sunt biodegradabile în aceste recipiente, întregul conţinut este compromis.

Eliminarea deșeurilor biodegradabile


Procesul de eliminare a deşeurilor biodegradabile se desfăşoară în mod natural şi are efecte benefice asupra mediului înconjurător, în special asupra solului, deoarece sunt esenţiale în producţia diferitelor tipuri de îngrăşământ.

Pentru a maximiza efectul benefic al deşeurilor biodegradabile, ele trebuie colectate corespunzător.

Klaussenburg Recycling GmbH oferă servicii de colectare şi eliminare pentru deşeurile biodegradabile, deşeuri ce sunt fie stocate în depozite ecologice, fie trimise pentru valorificarea energetică.