Colectarea şi valorificarea deşeurilor din aluminiu


Aluminiul este unul dintre materialele ce nu sunt biodegradabile şi care pot polua mediul înconjurător chiar şi 100 de ani. De aceea, reciclarea aluminiului este foarte importantă, mai ales că acest metal poate fi reutilizat de numeroase ori, fără ca procesul să aibă efecte negative asupra calităţii sale.

Mai mult decât atât, reciclarea aluminiului reprezintă o acţiune cu o maximă eficienţă energetică, pentru că materialul poate fi folosit în multe alte segmente de producţie. Acţiunea nu este deloc una complicată şi are un impact semnificativ în îmbunătăţirea stadiului de poluare.

Colectarea dozelor de aluminiu se face, la fel ca în cazul celorlalte materiale reciclabile, în urma depozitării selective a acestora de către societăţile care produc deşeuri. Firma de reciclare Klaussenburg Recycling GmbH va ridica deşeurile în 24, maxim 48 de ore, de la solicitarea primită din partea unui operator economic.

Deşeurile din aluminiu vor fi apoi transportate către centrul logistic, unde vor fi sortate şi procesate prin balotare. Următorul pas este trimiterea acestora către fabricile de reciclare finale, pentru a fi valorificate. Această procedură este atent verificată de către echipa Klaussenburg, pentru a avea garanţia că scopul final, şi anume, încheierea ciclului de reciclabilitate, este atins şi executat conform celor mai înalte standarde.

Colectarea deşeurilor din aluminiu şi a altor tipuri de deşeuri cu Klaussenburg Recycling GmbH


Klaussenburg Recycling GmbH este o companie de reciclare care nu oferă doar servicii de colectare, reciclare şi valorificare, ci şi consultanță specializată colaboratorilor.
Astfel, societăţile generatoare de deşeuri vor primi soluţii eficiente pentru optimizarea costurilor şi resursei umane, cu privire la gestionarea deşeurilor.

De ce este această consultanță importantă? Având în vedere că reciclarea nu este doar o acţiune opţională sau o dovadă de responsabilitate, ci o obligaţie legislativă pentru operatorii economici care introduc pe teritoriul ţării ambalaje, riscurile la care o societate se supune prin nerespectarea reglementărilor legale sunt foarte mari. Acestea pot fi eliminate cu ajutorul specialiştilor, care se vor asigura că sistemul integrat de colectare şi reciclare se pliază exact pe nevoile personalizate ale colaboratorilor.