Colectarea şi valorificarea deşeurilor din lemn


Deşeurile de natură lemnoasă pot fi reciclate cu succes, la fel ca şi celelalte materii reutilizabile. Deşi acest material este considerat că find o resursă regenerabilă de energie, în realitate, tăierea arborilor pentru numeroase activităţi comerciale se desfăşoară într-un ritm atât de alert, încât plantarea altor copaci care să-i înlocuiască nu se ridică la acelaşi nivel.

Klaussenburg Recycling GmbH desfăşoară activităţi de colectare şi valorificare a lemnului pe teritoriul României. Astfel, agenţii economici care utilizează lemnul ca mijloc pentru prelucrarea sau obținerea unor produse finale pot apela cu încredere la serviciile companiei.

Reducerea consumului de lemn are la bază reciclarea sa. Este foarte important de ştiut faptul că panourile realizate din această materie naturală, de exemplu, ce sunt adesea produse din deşeuri lemnoase provenite din colectare, au aceleaşi proprietăţi ca cele care au fost confecţionate din materiale noi. Aşadar, prezentând aceleaşi caracteristici, pot fi utilizate cu succes, iar, astfel, risipa va fi redusă considerabil.

Importanța valorificării lemnului pentru mediul înconjurător şi viitorul planetei


Acţiunea de reciclare este esenţială, indiferent de natura deşeurilor. Pentru că educaţia în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor nu este foarte dezvoltată în rândul populaţiei, potenţialul remarcabil vine din partea agenţilor economici.
Persoanele juridice, precum companiile, firmele, societăţile ce generează deşeuri de natură lemnoasă substanţiale, pot apela la Klaussenburg Recycling GmbH pentru consultanță din punct de vedere legislativ, dar şi servicii complexe de gestionare a deşeurilor reciclabile.

Lemnul este folosit încă din cele mai vechi timpuri, aşadar activităţile ce au la baza utilizarea lui sunt foarte răspândite. Iată ce trebuie să ştii:

  • Un hectar de pădure generează aproximativ 200 kg de oxigen şi consumă între 200 - 300 kg dioxid de carbon;
  • Reciclarea lemnului este o alternativă valabilă pentru exploatarea forestieră;
  • Materialele reciclate ce provin din lemn sunt potrivite pentru prelucrarea hârtiei sau a altor produse din acest material.
Din cauza utilizării intense a lemnului, anual, cantitatea ce ajunge la gunoi este suficientă pentru a da căldură pentru 50 de case timp de 20 de ani. Aşadar, responsabilitatea în ceea ce priveşte reciclarea este una reală, iar importanţa ei este esenţială atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru viitorul planetei.